Autoverzekeringen voor vrouwen bestaan nog niet zo lang. Daar zijn verschillende redenen voor te bedenken. Bijvoorbeeld dat vrouwen tegenwoordig hun verzekeringszaken liever zelf regelen.

Hoewel een speciale verzekering die speciaal voor vrouwen geldt heel aanlokkelijk klinkt, kun je je afvragen of je wel waar voor je geld krijgt. Gelukkig kun je daar heel gemakkelijk achter komen. In dit artikel geven we je namelijk een aantal tips waar je op moet letten als je wilt weten of de autoverzekering voor vrouwen van jouw keuze wel goed genoeg is.

De dekking
Het allerbelangrijkste van een autoverzekering is de dekking. Iedereen die een auto bezit of in een auto rijdt moet namelijk goed verzekerd zijn. Dit is verplicht in alle landen die bij de Europese Unie horen, dus ook in Nederland. Dit geldt alleen voor de schade die je aan anderen toebrengt met je auto. Dit noemen we de Wettelijke Aansprakelijkheid. Daarnaast kun je ook je eigen schade gedeeltelijk of geheel te laten dekken. Door de verschillende opties met elkaar en met andere verzekeringen te vergelijken weet je dus al heel snel wat je krijgt voor verzekeringspremie.

De voorwaarden
Een groot voordeel van autoverzekeringen voor vrouwen is dat ze versimpeld zijn. Niet omdat vrouwen dom zijn, maar omdat heel veel rare regeltjes gewoon overbodig zijn. Toch verschillen de voorwaarden per verzekeraar. Als je wilt zien of jouw autoverzekering van goede kwaliteit is voor het bedrag dat je moet neertellen, dan is vergelijken op de voorwaarden een goed idee. Voorwaarden kunnen bijvoorbeeld betrekking hebben op het aantal jaar dat je geen schade hebt gemaakt. Hoe hoger je korting of hoe langer dit geldt, des te beter ben je af. Leg daarom ook altijd de verschillende voorwaarden naast elkaar.

De extra’s met betrekking tot je auto
Het grote verschil tussen autoverzekeringen voor vrouwen en gewone autoverzekeringen is dat er meer zaken in zijn opgenomen. Pechhulp is hiervan een voorbeeld, maar ook kleine schade, een autocoach en onderhoudsbeurten kunnen in het contract zijn opgenomen. Dit verschilt per verzekeraar die de vrouwen verzekeringen aanbiedt. Hoe meer er gedekt is, hoe beter je af bent. Maar pas wel op, complete dekking voor van alles en nog wat tegen een zeer hoge prijs is waarschijnlijk een beetje te veel van het goede. Zoek daarom de goede balans voor de beste prijskwaliteit-verhouding.

De extra’s buiten de auto
Als je alles hebt vergeleken en je bent er nog steeds niet helemaal uit, dan kun je als allerlaatste aan de randzaken gaan denken. Verzekeraars bieden namelijk ook allerlei andere extra’s om je over de streep te trekken. Dat kan uiteenlopen van diefstaldekking als je handtas bij het stoplicht wordt gestolen tot en met leuke uitstapjes met andere verzekerden. Als je het belangrijk vindt om een goede band met je verzekeraar op te bouwen dan zijn deze zaken zeker van belang als je een vergelijking gaat maken. Dat ene leuke uitje kan net dat laatste stapje extra zijn dat jou ervan overtuigt dat je de beste verzekeraar die bij jou past hebt gekozen.