Mannen vinden vak van zichzelf dat ze hele goede autocoureurs zijn. In elke man zit namelijk een kleine Max Verstappen verborgen. Ze weten overal de weg en rijden er perfect naartoe. Autorijden kun je dus het best aan hen overlaten. De realiteit is echter dat vrouwen statistisch gezien minder schadekosten maken.

Misschien zijn vrouwen dus in realiteit juist de echte goede coureurs. Vrouwen zijn voor verzekeraars in ieder geval veel goedkoper dan mannen. Waarom zou je dan wel hetzelfde bedrag kwijt willen zijn als de brokkenpiloten die wel veel kosten? Gelukkig is daar tegenwoordig een oplossing voor.

728x90

Lagere premie dan bij een gewone autoverzekering
De belangrijkste reden waarom je goedkoper uit bent als je een autoverzekering voor vrouwen afsluit is de lagere premie. Een verzekeraar kijkt namelijk onder andere naar geslacht bij het bepalen van de hoogte daarvan. Ze mogen er niet op discrimineren, maar ze mogen wel cijfers gebruiken die bewijzen dat vrouwen nu eenmaal minder duur zijn dan mannen als het om verzekeren gaat. Bij wanneer je je een speciaal voor vrouwen opgestelde verzekering kiest, dan weet je dus zeker dat je goedkoper uit bent dan wanneer je kiest voor een verzekering die voor iedereen gelijk is.

Meer voor minder
Een ander groot verschil tussen gewone autoverzekeringen en autoverzekeringen voor vrouwen is het aangeboden pakket. Je kunt natuurlijk de meest kale verzekering die je kunt vinden afsluiten. De kans is dan groot dat je heel goedkoop uit bent. Dat betekent echter wel dat je waarschijnlijk heel veel bijkomende kosten moet incalculeren. Wat je ook kunt doen is kiezen voor een verzekering die gericht is op vrouwen. Deze verzekeringen bieden namelijk vaak dekking over veel meer zaken dan een gewone autoverzekering. Daardoor weet je dus van tevoren al hoeveel je aan je auto kwijt gaat zijn. Dat is namelijk het bedrag van je premie.

Goed vergelijken
Soms ben je ook goedkoper uit doordat je juist iets meer betaalt. Het is daarom verstandig om alle verzekeringsopties goed te vergelijken. Uit ervaring blijkt dan dat de kwaliteit die autoverzekeringen voor vrouwen bieden vaak de doorslag geeft. Denk bijvoorbeeld aan het meeverzekeren van APK zodat je auto jaarlijks gekeurd wordt. Dit krijg je lang niet bij elke verzekering, maar vrijwel alle aanbieders van vrouwenverzekeringen voor de auto hebben dit wel in het pakket. Als je dit bij een andere verzekeraar los moet betalen, ben je dan nog steeds goedkoper uit met dat lagere bedrag?

Extraatjes
Het is wel een beetje een marketingstunt, maar dat maakt de pret natuurlijk niet minder. Verzekeraars die zich op vrouwen richten weten dat extraatjes vrouwen over de streep kunnen trekken. Dat kunnen dingen zijn die met je auto te maken hebben, maar soms is het ook gewoon iets leuks. Wanneer je al die aanbiedingen en andere dingen bij elkaar optelt kom je al snel aan een flink bedrag. Stel dat je dit allemaal apart, naast je verzekering, had moeten betalen. Dan kun je niet anders dan concluderen dat je toch wel heel erg veel voordeliger uit bent met je vrouwenverzekering voor je auto.