Bij het zoeken naar een voordelige autoverzekering moet u allereerst goed bedenken wat u wilt met uw autoverzekering.

Wilt u simpelweg de goedkoopste autoverzekering of wilt u de goedkoopste autoverzekering die wel alles dekt, of wilt u misschien een autoverzekering die goedkoop is maar wel een aantal aanvullende verzekeringen heeft zoals een rechtsbijstand verzekering?

Korting autoverzekering

Bij het afsluiten van een autoverzekering voor vrouwen is het allereerst goed om te weten wat voor kortingen er misschien voor u gelden. Bij het maken van weinig kilometers per jaar kunt u vaak korting maken en bij sommige autoverzekeringen krijgt u ook korting als u in een dunbevolkt gebied woont; dit omdat er simpelweg minder snel ongelukken gebeuren op een landweg dan op een drukke rondweg. Of bijvoorbeeld korting als u een vrouw bent en een autoverzekering voor vrouwen afsluit. Ook hebben bijna alle autoverzekeringen een korting voor u op basis van het aantal schadevrije jaren. Schadevrije jaren spaart u ieder jaar dat u een autoverzekering hebt op en kunnen gewoon van de ene naar de andere verzekeringsmaatschappij overgeheveld worden. Met schadevrije jaren kunt u een enorme korting krijgen, zeker wanneer u meer dan 10 of zelfs 20 jaar schadevrij rijdt; een verzekeringsmaatschappij is dan sneller geneigd om een korting van 25% tot wel 75% te geven omdat zij bij u er zekerder van zijn dat u geen schade rijdt dan iemand die slechts 2 schadevrije jaren heeft gespaard. Om uw schadevrije jaren op te blijven sparen kan het soms zelfs voordeliger zijn een schade die u gereden hebt niet te laten vergoeden door de verzekering maar zelf te betalen omdat u anders – een deel van- uw korting verliest.

autoverzekering

Hoe wil je je auto verzekeren?

Er zijn drie vormen van autoverzekeringen; een WA-verzekering, een WA-gedeeltelijke casco verzekering en een WA-volledige casco verzekering (de all-risk verzekering). Simpel gezegd wordt bij een WA-verzekering alleen de schade aan de tegenpartij vergoed door de verzekering, bij een WA-gedeeltelijke casco wordt ook alleen de schade aan de tegenpartij vergoed bij een ongeval maar bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen diefstal en brand en bij een WA-volledige casco verzekering bent u verzekerd tegen schade aan de tegenpartij en voor schade aan uw eigen voertuig.

Polisvoorwaarden vergelijken

Iedere autoverzekering heeft echter andere polisvoorwaarden en daarom is het goed te kijken naar wat voor polisvoorwaarden de goedkoopste autoverzekeringen hebben. Soms kan een autoverzekering heel goedkoop zijn maar een eigen risico hebben van €900,-. Dit betekent dat u de eerste €900,- aan kosten die u maakt zelf moet betalen. Bij een WA-verzekering geldt er overigens nooit een eigen risico, dit is alleen bij een WA-gedeeltelijke of WA-volledige casco verzekering.

Online autoverzekering is het goedkoopst

De allergoedkoopste autoverzekering is vaak een verzekering bij een online verzekeringsmaatschappij. Deze bedrijven hebben lage kosten omdat ze vaak geen bezoekadres hebben en alles online geregeld moet worden. Een nadeel hierbij is dat u geen persoonlijk contact hebt en deze verkeringsmaatschappijen wel voordelig zijn maar vaak niet goed bereikbaar zijn. Aan de andere kant; als het 100 tot 200 euro per jaar scheelt, waarom zou u dan niet voor de voordelige autoverzekering kiezen en vraag uzelf af: hoe vaak moet ik nou telefonisch of persoonlijk contact hebben met mijn verzekeringsmaatschappij. Een verzekeringsmaatschappij, ook een online autoverzekering, zal u altijd te woord staan als er een claim ingediend moet worden of wanneer u iets nodig heeft. Wees daarom niet bang om een autoverzekering online af te sluiten, lees alleen goed de algemene voorwaarden, de polisvoorwaarden en de productinformatie door om duurkoop te voorkomen.

Meest voordelige autoverzekering voor vrouwen

1: Onna Onna  Goedkoopste autoverzekering voor vrouwen Bereken direct je voordeel

2: Zij rijdt beter Goedkope autoverzekering voor vrouwen

3: Queens Autoverzekering voor vrouwen goedkoop