Wanneer je aan een autoverzekering voor vrouwen denkt, dan denk je aan verschillende zaken. Grote schade door botsingen bijvoorbeeld. Of compensatie als iemand letsel oploopt bij een ongeluk. Waar je niet aan denkt zijn die kleine vervelende deukjes en krasjes die je auto door de jaren heen oploopt.

Die werden vroeger namelijk nooit gedekt door verzekeraars. Je werd daarom bijna gedwongen om met een lelijke auto rond te rijden. Gelukkig is daar de afgelopen tijd verandering in gekomen. Dat komt door een speciale autoverzekering voor vrouwen. Daar is wel enige uitleg bij nodig.

Typische vrouwenschade
Uit cijfers blijkt dat vrouwen meer kleine schade aan auto’s veroorzaken dan mannen. Vrouwen nemen minder risico’s en blijven beter geconcentreerd waardoor de kans op grote ongevallen kleiner wordt. Aan de andere kant zijn ze iets minder vaardig in het verkeer dan mannen, blijkt uit dezelfde onderzoeken. Dat betekent dus dat vrouwen vaker kleine ongelukjes meemaken in de auto. Je kent het wel, een paaltje hier, een spiegeltje daar. Dit levert vaak hele lelijke krasjes en kleine deukjes op. Dit soort schade is wat men noemt typische vrouwenschade. Omdat je er niet voor verzekerd bent blijf je er vervolgens mee rondrijden. Terwijl je je er eigenlijk heel erg aan stoort.

Een autoverzekering voor vrouwen
De afgelopen jaren is de autoverzekering voor vrouwen sterk in opkomst. Een verzekering is namelijk verplicht als je een autobezit in Nederland, dus moet je er sowieso één hebben. Een verzekering die zich exclusief op vrouwen richt brengt echter wel een paar interessante voordelen met zich mee. Eén van die voordelen heeft te maken met de typische vrouwenschade en het verschil tussen de rijstijl van mannen en die van vrouwen waar we eerder in dit artikel op wezen. Kleine schadereparaties worden namelijk in deze verzekeringen vaak als extraatje opgenomen.

Onna-Onna_Jou_A 970x250

Hoe zit dat precies?
Het belangrijkste punt, naast de lagere kosten, van een autoverzekering voor vrouwen is het gebruiksgemak. In tegenstelling tot meer algemene verzekeringen hoef je namelijk veel minder te regelen als je je eigen verzekering die op maat gemaakt is voor jou afsluit. Een van die gemakken is dat kleine schades tot bepaalde hoogte zijn meeverzekerd. Dat betekent dus dat je bijvoorbeeld één of twee keer per jaar als je een kras op je auto hebt deze kunt laten herstellen. Vaak moet je dan wel naar een garage van een grote keten. Maar het is niet voor niets een grote keten, dus die garage is nooit ver weg.

Het resultaat
Als je een autoverzekering voor vrouwen afsluit kun je dus al je ongelukjes heel simpel laten wegwerken. Daardoor zorg je er dus met je verzekering indirect voor dat je altijd in een mooie, strakke, schadeloze auto kunt blijven rondtoeren. Vaak is het namelijk zo geregeld, via een app of door één simpel belletje. Bovendien kunnen de garages de schade snel repareren dus meer dan een paar uurtjes ben je je geliefde auto niet kwijt. En zoals je weet zijn vrouwenverzekeringen echt niet zoveel duurder dan gewone autoverzekeringen zijn.  Zoveel voordeel kun je haast niet laten lopen toch?